Kristal

27 August, 2008

 Ismail Kadare

Ka kohe qe s’shihemi dhe ndiej
si te harroj un’ dalngadale,
si vdes tek une kujtimi yt,
si vdesin floket dhe gjithcka
Tani kerkoj une posht’ e lart
nje vend ku ty te te leshoj.
nje strofe a note a nje brilant
ku te te le, te puth, te shkoj.

Ne s’te pranofte asnje varr
asnje mermer a morg-kristal.
mos duhet vall’ prap te te mbart
gjysem te vdekur, gjysme te gjalle?

Ne s’gjetsha hon ku te te hedh
te gjej nje fushe a nje lulnaje
ku butesisht porsi polen
gjithkund, gjithkund te te shperndaj.

Te te mashtroj ndoshta keshtu
dhe te te puth e t’ ik pa kthim
dhe nuk do te dime as ne, askush
harrimi ish ky, a s’ish harrim.

One Response to “Kristal”

  1. besa Says:

    shum e mir


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: