Kapësa rrobash

25 January, 2009

42241650dsc_1147_3.jpg
Gruaja ka çikur lehtaz në bel
një kanistër rrobash …
 
Fillon t’i nderë kujdesshëm,
në telat që shtriqen nën aromëza lenor-i
 
mbi çarçafët rozë… mbërthen kapësa të rozta…
mbi peshqirët e bardhë… mbërthen kapësa të bardha…
Pastaj ngre kanistrën nga përtoka,
dhe tërheq pas vetes derën e ballkonit…
 
Sot… dhe ajo… ka luftuar për të ndryshuar boten…
e ka aromëzuar e mbështjellë… me zbutës rrobash…
 
© Arlinda G.