Kapësa rrobash

25 January, 2009

42241650dsc_1147_3.jpg
Gruaja ka çikur lehtaz në bel
një kanistër rrobash …
 
Fillon t’i nderë kujdesshëm,
në telat që shtriqen nën aromëza lenor-i
 
mbi çarçafët rozë… mbërthen kapësa të rozta…
mbi peshqirët e bardhë… mbërthen kapësa të bardha…
Pastaj ngre kanistrën nga përtoka,
dhe tërheq pas vetes derën e ballkonit…
 
Sot… dhe ajo… ka luftuar për të ndryshuar boten…
e ka aromëzuar e mbështjellë… me zbutës rrobash…
 
© Arlinda G.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: