Dokumentet që duhen zhdukur.

15 August, 2009

 Dino Buzzati

Jane letra dashurie ?

Fotografi të ndyra ?

Poezi rinore ?

Është  një pako e madhe.

T’i djeg, po ku ?

Ai i hedh në banjë, duke i bërë copë e çikë.

Kalon kohë…

Të nesërmen e shoqja hyn në studion e tij gjithë duke gulçuar; – Je ti që ke hedhur… je ti, apo jo ?

Ai zverdhet dhe hesht

Me zë të shuar; – Çfarë ?

Ajo; – Kanë ardhur këtu punëtorët, duhet të shembin murin, tubi ka ngelur i bllokuar, thone se..

Ai; – Çfarë ? Çfarë ? Çfarë ?

– Ca copa mishi, thonë, të përbrendshmet. Një vajzë e therrur e bërë copa copa….

 

Perkthimi: D.Çela

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: